Daisy
Nederlands

De honden van Vik

Aag Vernelen (auteur), Kurt Vanooteghem (verteller)
Vik heeft twee honden: Han, een grote waakhond die zijn hok in de tuin heeft en Sip, een klein hondje dat erg graag geaaid wordt en een warm nestje heeft binnen. Op een morgen laat Vik per ongeluk de deur op een kiertje staan. Han en Sip wisselen een dagje om.
Onderwerp
Honden
Extra onderwerp
luisterboeken
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
De honden van Vik
Auteur
Aag Vernelen
Verteller
Kurt Vanooteghem  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
0:11
Oorspr. uitgever
De Eenhoorn
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Besprekingen

Vik heeft twee honden, Han en Sip. Han is een grote hond die in een hok in de tuin leeft en speelt. Sip is een heel klein hondje dat vooral binnen op de bank zit en door Vik geaaid wordt. Beide honden verlangen naar wat de ander heeft. En wanneer de deur op een dag op een kiertje blijft staan, grijpen ze hun kans. Een boekje om het aanvankelijk lezen te oefenen. De teksten bestaan uit korte zinnen, die steeds zonder hoofdletter op een nieuwe regel beginnen. Ze bevatten bijna geen moeilijk te lezen of te begrijpen woorden, AVI-M3. De tekst is gezet in een duidelijke schreefloze letter. Het boek bevat veel gekleurde illustraties die een aanvullend beeld bij het verhaal geven. Een leuk en mooi vormgegeven verhaal voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar.

De honden van Vik

Leesboekje voor eerste lezers met AVI-M3 of AVI 2. Een verhaal in korte zinnen die vertellen over Han en Sip, de twee honden van Vik. Han is een kanjer van een hond. Hij woont en blaft voor Vik en woont in een hondenhok in de tuin. Han vindt het daar fijn. Hij is daar vrij, kan tegen de boom plassen, rennen waar hij wil en vooral tegen iedereen blaffen. Sip is een muis van een hond. Hij zit steeds bij Vik op de bank. Sip wil dat Vik hem voortdurend aait van kop tot staart. Dan rilt hij van de pret. Op een dag kijkt Han door het raam en ziet dat Sip op een zachte bank ligt en geaaid wordt door Vik. Han wil wel eens ruilen met Sip.
Leuk leesboekje, eenvoudig zoals het hoort voor eerste lezers, maar met een goede verhaallijn. De illustraties spreken voor zich maar zijn niet mooi.