Boek
Nederlands

De bende van Goudslang

Bjorn Van den Eynde (bewerker)

De bende van Goudslang

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De vader van Mila wordt beschuldigd van moord. Mila sluit zich met een nieuw meisje op school aan bij de bende van de Goudslang om de moord op te lossen. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra onderwerp
Griezelverhaal
Titel
De bende van Goudslang
Bewerker
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2017
240 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de tv-serie Ghost Rockers
ISBN
9789462772243 (paperback)

Besprekingen

De vader van Mila wordt beschuldigd van het vergiftigen van een collega tijdens een toneelstuk. Mila besluit zich met de hulp van een nieuw meisje op school aan te sluiten bij de bende van de Goudslang om de moord op te lossen. Daarvoor neemt ze veel risico en zelfs afscheid van de popgroep de Ghost Rockers. Eenvoudig en met vaart geschreven verhaal zonder enige diepgang, maar met veel dialoog. Het verhaal is ongeloofwaardig: het hangt aan elkaar van onwaarschijnlijke toevalligheden en springt van de hak op de tak. Gebeurtenissen worden vluchtig beschreven en niet of nauwelijks uitgewerkt. Bevat veel Vlaamse woorden en uitdrukkingen, als ‘op café’. Het is geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's van de bandleden. Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die zowel in Vlaanderen als Nederland wordt uitgezonden. Zelfstandig te lezen vervolg op 'De Medici Moord'*, waarbij het wel onhandig is dat er geen enkele inleiding of samenvatting van de voorgaande delen is opgenomen. Vooral le…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia