Boek
Nederlands

Poes en beer

Brigitte Minne (auteur), Ann De Bode (illustrator)
Poes is zes jaar. Ze maakt soep en koek voor Beer. Maar Beer rent. Hij komt niet naar Poes. Nu is Poes sip. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
Jarig zijn
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Poes en beer
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
21 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719334 (hardback)

Besprekingen

Poes is jarig. Ze maakt eten voor Beer. Maar Beer wil alleen maar rennen. Nu is Poes sip. De eenvoudige tekst zonder hoofdletters staat in korte tekstblokken aan de bovenkant van de paginagrote kleurrijke illustraties of in een tekstballon in de illustratie. De korte zinnen zijn onder elkaar gedrukt. Dit leesboekje uit de reeks Maantjes voor kinderen die een gemiddelde leesontwikkeling doormaken, sluit aan bij kern 4* van de leesmethode Veilig leren lezen. Voor beginnende lezers na ca. negen weken leesonderwijs, AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties