Boek
Nederlands

Pak de kip

Carry Slee (auteur), Marjolein Krijger (illustrator)
Er is een nieuwe kip in het hok van Noer; de kip loopt weg. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
kippen, weglopen, verhalen
Leesniveau
AVI 1
Titel
Pak de kip / Carry Slee ; met ill. van Marjolein Krijger
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Marjolein Krijger
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2004
28 p. : ill.
ISBN
90-6494-132-7

Besprekingen

Het derde boekje in de serie 'Leren lezen met Carry Slee' over de kinderen Pien, Noer en Tim. In dit deeltje is er een nieuwe kip in het hok van Noer. Wanneer zij haar van dichtbij willen bekijken, ontsnapt de kip en neemt ze hen mee door de hele stad. Na vele omzwervingen en na verdwaald te zijn komen ze allen weer veilig thuis. Een aardig verhaal, gericht op kinderen die ongeveer zes maanden leesonderwijs achter de rug hebben. De teksten bevatten eenlettergrepige woorden, geen hoofdletters, moeilijke woorden of begrippen. Ondanks het eenvoudige woordgebruik is er een leuk en humoristisch verhaal ontstaan. De vele met aquarelverf ingekleurde tekeningen geven een goed en aanvullend beeld. Een leuk verhaal om zelf te lezen vanaf ca. 6 jaar; om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia