Boek
Nederlands

Huisje van karton

Evelien De Vlieger (auteur), Tom Neuttiens (scenarist)
In de reeks:
Uki
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Uki wil net als zijn vriend Schildpad met een schild op zijn rug rondlopen. Hij gebruikt een kartonnen doos als schild, maar botst tijdens het lopen overal tegenaan. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met paginagrote computeranimaties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Schildpadden
Titel
Huisje van karton
Auteur
Evelien De Vlieger
Scenarist
Tom Neuttiens
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2010
[16] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Uki'
ISBN
9789020992182 (hardback)

Besprekingen

Fantasiewezentje Uki - bekend van de televisieserie op Ketnet - wil net als zijn vriend Schildpad met een schild op zijn rug rondlopen. Hij gebruikt een kartonnen doos als schild, maar botst tijdens het lopen overal tegenaan. Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, deel uit de serie 'Uki'*. Uki en sommige verhaalfiguren hebben een relatief groot hoofd, een peervormig lijf, voeten zweven als het ware vanwege het ontbreken van benen. Zon, maan, wolken en bloemen waken over Uki. De paginagrote illustraties over twee bladzijden zijn computeranimaties; ze bevatten weinig details, voorwerpen en verhaalfiguren zijn driedimensionaal, lijken van klei gemaakt. De korte zinnen staan in witte tekstballonnen in de illustraties. Er is een website van Uki met spelletjes, gadgets en filmpjes van de diverse verhalen (www.ukiland.com). Ook worden hier de karakters van alle verhaalfiguren beschreven. Voor peuters een van de televisie herkenbaar, maar niet erg boeiend verhaa…Lees verder

Uki. Huisje van karton

Uki is met schildpad op stap. Hij doet Schildpad na en wil ook graag zo'n huis op zijn rug. Dan zou hij zich net als schildpad kunnen verstoppen. Hij probeert het uit met een kartonnen doos, maar dit lukt niet al te best.
De boekje bestaat uit fragmenten van een aflevering uit de Ketnet-televisiereeks 'Uki en zijn vriendjes'. De foto's zijn vergezeld van tekstballonnen. De tekstjes zijn niet passend voor de beoogde leeftijdsgroep. Het geheel is statisch en helemaal niet aantrekkelijk.
 

Over Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger (15 juli 1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

De Vlieger studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. Ze werkte twaalf jaar lang voor een productiehuis dat reizende tentoonstellingen en spelkoffers voor kinderen maakt. Sinds 2005 gaat al haar tijd naar haar drie kinderen en naar schrijven, naar koken en hardlopen.

Werk

De Vlieger debuteerde in 1997 met het informatieve boek Lekker brood. Er volgden andere informatieve boeken over onder meer groente, gif, eerlijke handel en politiek. Fictie begon ze te schrijven nadat ze in 1999 met een vriendin, Iris Beeckman, meedoet aan een illustratorenwedstrijd. Ze maakten het prentenboek Reuzeneuz en Zobie, dat de wedstrijd niet won maar wel werd uitgegeven. Sindsdien schrijft De Vlieger behalve prentenboeken ook informatieve boeken, verhalen voor kinderen, boeken voor eerste lezers e…Lees verder op Wikipedia