Boek
Nederlands

Kleuren, vormen en tellen

+1
Kleuren, vormen en tellen
×
Kleuren, vormen en tellen Kleuren, vormen en tellen

Kleuren, vormen en tellen

In de reeks:
Uki
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Uki en zijn dierenvriendjes spelen in de natuur, waarbij ze veel vormen, kleuren en voorwerpen tegenkomen. Hardkartonnen prentenboek met computeranimaties gebaseerd op de televisieserie, met paginagrote zoekplaten en kleine vrijstaande kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Kleuren, vormen en tellen
Auteur
Evelien De Vlieger
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2011
[14] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Uki'
ISBN
9789020994483 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen uitgave met twee afgeronde hoeken op groot formaat rond het televisiefiguurtje Uki, bekend van Ketnet en RTL Telekids. De paginagrote, vlakke en kleurige illustraties zijn computergemaakt en tonen animatiefiguren. Kijkplaten over steeds een dubbele pagina worden afgewisseld met twee pagina's met losse voorwerpen om te benoemen. Deze voorwerpen zijn niet op de kijkplaten terug te vinden. Er worden drie thema's behandeld: elf verschillende kleuren, drie vormen (waarbij vierkante vormen ook bij de rechthoeken worden geschaard) en tellen van 1 t/m 10. De laatste twee pagina's vormen samen een eenvoudige zoekplaat met vijf opdrachten. Op het kleurige omslag de van de televisie herkenbare figuren. Overbodige uitgave, opmerkelijk in het fonds van een uitgever die doorgaans voor kwaliteit staat. Deel uit een serie kartonboeken over Uki*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger (15 juli 1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

De Vlieger studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. Ze werkte twaalf jaar lang voor een productiehuis dat reizende tentoonstellingen en spelkoffers voor kinderen maakt. Sinds 2005 gaat al haar tijd naar haar drie kinderen en naar schrijven, naar koken en hardlopen.

Werk

De Vlieger debuteerde in 1997 met het informatieve boek Lekker brood. Er volgden andere informatieve boeken over onder meer groente, gif, eerlijke handel en politiek. Fictie begon ze te schrijven nadat ze in 1999 met een vriendin, Iris Beeckman, meedoet aan een illustratorenwedstrijd. Ze maakten het prentenboek Reuzeneuz en Zobie, dat de wedstrijd niet won maar wel werd uitgegeven. Sindsdien schrijft De Vlieger behalve prentenboeken ook informatieve boeken, verhalen voor kinderen, boeken voor eerste lezers e…Lees verder op Wikipedia