Daisy
Nederlands

Keigrappig & waargebeurd

Guy Didelez (auteur), Frank Pollet (auteur), Isabelle Geeurickx (verteller)
Ben je ooit met een tank naar school gebracht? En hoe kun je vliegen in een tuinstoel? Lees dertig onwaarschijnlijke, maar toch waargebeurde verhalen.
Titel
Keigrappig & waargebeurd
Auteur
Guy Didelez Frank Pollet
Verteller
Isabelle Geeurickx  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
3:16
Oorspr. uitgever
Van Halewyck
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Besprekingen

Om te vliegen maak je aan een tuinstoel 45 heliumballonnen vast en je stijgt tot grote hoogte (4600 meter) op. Hoe kom je dan weer veilig beneden? Een liefhebbende vader die zijn zoon elke morgen uitzwaait in de meest bizarre outfits, of neem de bh van de 19-jarige Abbie Hawkins, bekend om haar bijzondere cupmaat, zo groot dat er een vleermuisje in verscholen zit. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de onwaarschijnlijke, maar toch waargebeurde verhalen die in dertig korte hoofdstukken worden verteld. Bij diverse verhalen is een cartoonachtige zwart-witillustratie met oranje als steunkleur opgenomen. Geen boek om in één ruk uit te lezen, maar wel om je gedoseerd te verbazen over vreemde en doldwaze gebeurtenissen. Door de hilariteit en beperkte omvang zeker geschikt voor minder enthousiaste lezers die dol zijn op gekke weetjes. Het boek sluit aan bij de uitgave ‘Onopgelost & waargebeurd’* van hetzelfde schrijversduo, maar met een andere illustrator. Beide auteurs schreven samen ook…Lees verder

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties