Boek
Nederlands

Het verhaal van David en Goliath

Kathleen Amant (auteur)
+1
Het verhaal van David en Goliath
×
Het verhaal van David en Goliath Het verhaal van David en Goliath

Het verhaal van David en Goliath

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
David is de jongste en moet op de schapen letten. Zijn oudere broers mogen vechten als soldaat. Op een dag bezoekt hij zijn broers in het leger en wil hij meevechten tegen de reus Goliath. Zou dat lukken? Hervertelling van het bijbelverhaal met illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Bijbel
Titel
Het verhaal van David en Goliath / tekst en illustraties Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: Uitgeverij De Eenhoorn, 2017
[26] p. : ill.
ISBN
9789462912663 (hardback)

Besprekingen

David is een kleine jongen. Hij heeft zes grote broers, die als soldaat gaan vechten. David niet, hij mag op de schapen van zijn vader passen. Met zijn leren slinger waar een steen in kan, leert hij gevaarlijke dieren te doden, zoals een beer en een leeuw. Op een dag gaat hij naar zijn broers in het leger. Daar ziet hij Goliath. Hij wil tegen de reus vechten. Maar zal dat lukken? Een toegankelijke versie voor peuters en kleuters van het bekende bijbelverhaal van David en Goliath. De auteur is erin geslaagd om dit verhaal voor deze doelgroep heel dichtbij te brengen. Niet alleen door de korte, duidelijke zinnen, maar ook door de krachtige illustraties in heldere kleuren. Alle figuren en voorwerpen zijn zwartomlijnd en de expressies op de gezichten zijn eenvoudig. Voor jonge kinderen is dit een aantrekkelijke stijl. De paginagrote illustraties sluiten goed bij het verhaal aan en maken het boek tot een mooie aanwinst in de serie ‘Bijbelverhalen aan kleuters verteld’*. Voorlezen aan kleu…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia