Boek
Nederlands

Hotel solitude

Koen Strobbe (auteur)
+1
Hotel solitude
×
Hotel solitude Hotel solitude

Hotel solitude

Genre:
Een man gaat aan het werk als persoonlijk begeleider van een bekende schrijver om te zorgen dat deze zijn deadlines haalt.
Onderwerp
Schrijverschap
Titel
Hotel solitude
Auteur
Koen Strobbe
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: B&L, 2019
342 p.
ISBN
9789463930468 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Max Costa moet het zonder steun van zijn ouders zien te redden. Daarom woont hij bij zijn vermogende oma in Parijs, geen al te liefdevolle woonsituatie. Hij is buitengewoon intelligent maar is sociaal onhandig vanwege zijn autisme. Uiteindelijk gaat hij aan het werk als persoonlijk begeleider van een bekende, maar lankmoedige schrijver zodat deze voor de verandering zijn deadlines haalt. De uitgever dringt daarop aan. Een fatale gebeurtenis gooit roet in het eten en niets is wat het lijkt. De Vlaamse auteur (1964) schreef eerder diverse thrillers, waaronder ‘De tragische eindes van Boris Bastarache’, en slaat met deze roman een nieuwe weg in. Hij doet wat al te zeer zijn best literair te schrijven, wat hier en daar een geforceerde indruk wekt, maar de sterke plot, het vleugje humor en de verrassende ontwikkelingen compenseren die gebreken ruimschoots.

Over Koen Strobbe

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Koen Strobbe (self portrait)

Koen Strobbe (1964) is een Vlaams auteur van literaire thrillers die zich afspelen in Zuid-Frankrijk. In zijn laatste roman zet hij de stap van het pure thrillergenre naar psychologische romans. Daarnaast schrijft hij ook wekelijks een column in Libelle, over het leven op het Franse platteland.

Loopbaan

Hij debuteerde in 2016 met Kruis en munt, dat meteen een bestseller werd en wekenlang in de boekentop stond. Later dat jaar won hij met dat boek ook de Hercule Poirot-debuutprijs (Fred Braekman Award).

Voor hij voltijds auteur werd, werkte Strobbe bij De Persgroep en Woestijnvis. Daarna werd hij wijnbouwer in Zuid-Frankrijk. Hij studeerde Germaanse filologie.

Bibliografie

  • Kruis en munt (2016 - Manteau)
  • Blankenberge Blues (2017 - Manteau), geschreven met Pieter Aspe
  • De wolf van Colombes (2017 - Manteau)
  • De tragische e…Lees verder op Wikipedia