Boek
Nederlands

De man met de zeegroene ogen

Koos Meinderts (auteur), Sanne Te Loo (illustrator)
+1
De man met de zeegroene ogen
×
De man met de zeegroene ogen De man met de zeegroene ogen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Aan zee woont een man met zeegroene ogen. Hij leeft van de wind en wat de zee hem schenkt. Maar dan spoelt een schatkaart aan en vertrekt hij. Op een eiland wordt hij verwelkomd door een lieve vrouw. Toch blijft hij zoeken naar de schat. Prentenboek met intense gekleurde illustraties en poëtische tekst. Vanaf ca. 5 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
De man met de zeegroene ogen
Auteur
Koos Meinderts
Illustrator
Sanne Te Loo
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Hoogland & Van Klaveren, © 2019
[26] p. : ill.
ISBN
9789089673046 (hardback)

Besprekingen

Een man met zeegroene ogen leeft aan de kust van wat de wind en de golven hem geven. Het ontbreekt hem aan niets. Maar dan spoelt er een schatkaart aan en is het gedaan met de rust. Een fluisterend zinnetje houdt hem ’s nachts uit zijn slaap: ‘Zoek de schat… zoek de schat… zoek de schat…’. Uiteindelijk geeft hij gehoor aan het zinnetje en vaart hij uit naar een eiland, waar hij wordt opgewacht door een vrouw. Zij biedt hem gastvrijheid in haar huis, wat hij besluit te accepteren tot hij de schat gevonden heeft. Als dit moment na een jaar eindelijk aanbreekt, wil hij er echter niets meer van weten: hij besluit de houten kist terug te geven aan de aarde en voorgoed bij zijn vrouw te blijven. Met de planken van zijn boot bouwt hij een museum voor alle prachtige dingen die hij op zijn zoektocht naar de schat wél gevonden heeft. Sprookjesachtig verhaal met beeldrijke taal rond het klassieke thema dat het geluk dichtbij huis te vinden is. De uitbundig gekleurde prenten van Sanne te Loo roep…Lees verder

Over Koos Meinderts

CC BY 4.0 - Foto van/door K. Wennekendonk

Jacobus Petrus Maria (Koos) Meinderts (Den Haag, 20 januari 1953) is een Nederlands schrijver.

Leven en werk

Meinderts studeerde pedagogiek, maar maakte de studie niet af en ging schrijven. In 1983 schreef hij zijn eerste kinderboek Mooi meegenomen. In 1983 begon Meinderts ook de samenwerking met zijn oude schoolvriend Harrie Jekkers. Samen schreven ze een aantal liedteksten voor Klein Orkest, cabaretprogramma’s en (kinder)boeken. Koos Meinderts heeft een van zijn kinderboeken, De snoepwinkel van Zevensloten, bewerkt tot een kindertheaterstuk. In 2007 was deze voorstelling te zien in het Jeugdtheater Hofplein, Martin van Waardenberg vormde samen met leerlingen van het Hofplein theater de cast. De liedjes van het stuk zijn geschreven door Harrie Jekkers. In 2008 ging in het Hofplein theater de voorstelling De winterkoningin in première. Dit stuk is ook geschreven door Koos Meinderts met liedjes van Harrie Jekkers.

Lees verder op Wikipedia