Boek
Nederlands

De troetel van de Knuffelkoningin

Kristien Aertssen (auteur), Siska Goeminne (vertaler)
+1
De troetel van de Knuffelkoningin
×
De troetel van de Knuffelkoningin De troetel van de Knuffelkoningin
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De Knuffelkoningin is de allerliefste mama, die alles over heeft voor haar drie koningskinderen. Maar als de kinderen bij een kussengevecht haar liefste troetel stuk maken, is de koningin ontroostbaar. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De troetel van de Knuffelkoningin
Auteur
Kristien Aertssen
Vertaler
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le doudou de la reine des bisous
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2014
[32] p. : ill.
ISBN
9789058389756 (hardback)

Besprekingen

De Knuffelkoningin is de liefste mama van het land. Ze stoeit, speelt en knuffelt met haar kinderen en lost alles op, ook als de drie koningskinderen met taart gooien of de tuin vertrappen. Als ze tijdens een kussengevecht de troetel (knuffel) van de koningin verscheuren, is ze ontroostbaar. De kinderen verwennen haar, lezen voor, brengen een nieuwe knuffel, maar niks helpt. Wat moeten ze toch doen? Vriendelijk prentenboek over het belang van een knuffel. En ook hoe belangrijk het is om voorzichtig om te gaan met dingen waar een ander aan gehecht is. De prenten in waterverf en potlood zijn koddig en kleurrijk, er is veel te zien. De illustraties ondersteunen de eenvoudig geschreven tekst die goed aansluit bij het belevingsniveau van jonge kinderen. Mooie uitgave met stevig papier. Het geheel biedt een ingang voor gesprekjes over knuffels en gehecht zijn aan iets. Vanaf ca. 4 jaar.

De troetel van de Knuffelkoningin

De Knuffelkoningin is voortdurend in de weer met haar kroost. Al haar vertroetelen heeft wel iets weg van verwennen. De  drie ondeugende kinderen gaan hun wilde gangetje en als daarbij de persoonlijke knuffel, een hartvormig kussen, van hun koninklijke mama stuk gaat, stelt zich meteen een groot probleem. De arme dame lijkt ontroostbaar, zo erg zelfs dat zij in een depressie belandt. Zij zondert zich af met haar verdriet, waardoor haar kinderen zich geen raad weten. De koning zelf komt uiteindelijk met een verlossend voorstel. Hij zal samen met de kinderen de knuffel herstellen. Als de koningin het kussen opnieuw tegen zich aan drukt, is zij meteen weer de oude. Tijdens het lezen blijkt algauw dat dit mooie boek het eerder moet hebben van de prenten dan van het verhaaltje. Maar die tekeningen zijn wel meer dan de moeite waard. In haar vertrouwde stijl realiseert Kristien Aertssen een zorgvuldig uitgebalanceerd evenwicht tussen enerzijds de planmatige structuur met vlakke compositie…Lees verder

Over Kristien Aertssen

Kristien Aertssen (Antwerpen, 5 maart 1953) is een Belgische illustrator en schrijver van kinderboeken.

Leven

Na haar universitaire opleiding studeert Aertssen illustratie in Los Angeles, en grafische vormgeving en illustratie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Daar wordt ze later docente illustratie. Voor ze kinderboeken begint te illustreren en werkt ze in een jeugdatelier.

Werk

Door haar werk in een kinderjeugdatelier begint Aertssen eind jaren 1980 met illustreren. Eerst maakt ze illustraties bij het werk van anderen, onder meer Carl Norac, Henri van Daele en Brigitte Minne. Vanaf 1999 schrijft ze zelf kinderboeken. Haar eerste eigen boek heet Circus Bollebrood en gaat over een kleine clown. Clowns fascineren haar door hun naïviteit en speelsheid – twee eigenschappen die ook haar eigen werk kenmerken.

Die lichtheid en vrolijkheid behoudt ze ook in boe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties