Boek
Nederlands

Ik vaar

Marjolein Pottie (illustrator)
+1
Ik vaar
×
Ik vaar Ik vaar
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kim vaart met Pim, Pip en Kik. De boot slaat om. Kim is op het zand. Waar zijn Pim, Pip en Kik? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Varen
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Ik vaar
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
21 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719044 (hardback)

Besprekingen

Dit eerste leesboekje bestaat uit kleurenillustraties over dubbele pagina's. In elke illustratie staan enkele losse woorden of een tot drie woorden in een tekstballon: ik vaar, ik vis, ik mis pim. Kim gaat varen met Pim en hond Pip en haar pop Kik. Als het slecht weer wordt slaat de boot om. Kim spoelt aan op het strand, maar mist de andere drie. Het boekje gaat over dezelfde personages als het voorleesboek van kern 2 'Waar is Kik?'. De illustraties zijn zwart omlijnd en aantrekkelijk. Er is veel op te zien. Het boekje hoort bij de reeks Maantjes, speciaal geschreven voor kinderen die een gemiddelde leesontwikkeling doormaken, bij de leesmethode Veilig Leren Lezen, kern 2*, AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Marjolein Pottie

Marjolein Pottie (Roeselare, 1970) is een Vlaamse illustrator van kinderboeken. In 1995 debuteerde ze in de kinderliteratuur met 'Traan' van Dirk Nielandt. Voor 'Muu' uit datzelfde jaar kreeg ze in 1997 de Boekenpauw, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek. Ondertussen tekende ze een vijftigtal boeken en werd haar werk bekroond met diverse prijzen waaronder de Lichterveldse persprijs. Ze werkte mee aan de kindertijdschriften Knuffel en Kikje en werkt bij Belgische, Nederlandse en Engelse uitgeverijen (Simon & Schuster en Harper Collins). Haar boeken verschenen in meer dan tien talen. Pottie heeft een voorkeur voor acrylverf op zwart papier, waardoor ze lijnen of zwarte vlakken uitspaart.

Biografie

Marjolein Pottie groeide op in Lichtervelde en tekende en knutselde als kind graag. Ze studeerde Functionele grafiek aan het Sint-Lucas Instituut in Gent waar ze les kreeg van Goele Dewanckel. Ze werkte als grafisch vormg…Lees verder op Wikipedia