Dvd
Nederlands

Het paard van Sinterklaas

Mischa Kamp (regisseur), Tamara Bos (naar het werk van), Johan Hoogewijs (componist)

Het paard van Sinterklaas

Mischa Kamp (regisseur), Tamara Bos (naar het werk van), Johan Hoogewijs (componist)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
De Chinese Winky woont nu een jaar in Nederland. Ze wil heel graag een paard en als ze andere kinderen hoort praten over de cadeaus die Sinterklaas brengt, vraagt ze hem een paard
Titel
Het paard van Sinterklaas
Regisseur
Mischa Kamp
Naar het werk van
Tamara Bos
Componist
Johan Hoogewijs
Acteur
Ebbie Tam Jan Decleir Betty Schuurman Anneke Blok Aaron Wan Hanyi Han
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Frans
EAN
7321931007252

Besprekingen

Nederlandse jeugdfilm uit 2005 van speelfilmdebutant Mischa Kamp. Het met een Gouden kalf bekroonde script werd geschreven door Tamara Bos die eerder meeschreef aan onder meer Minoes en Pluk van de Petteflet. Ze baseerde het scenario op haar eigen boek 'Winky en het paard van Sinterklaas'*. De Chinese Winky Wong (6) woont nu een jaar in Nederland. Zij gaat naar school en rijdt graag op Saartje, een paard uit de manege van tante Cor. Dan wordt Saartje ziek en gaat dood. Winky wil niets liever dan een eigen paard krijgen. Het is sinterklaastijd. Alle kinderen uit de klas zijn heel uitgelaten, maar Winky kent Sinterklaas niet. Als de kinderen vertellen wat Sinterklaas voor kinderen doet, probeert ze hem op allerlei manieren te vertellen dat ze een paard wil hebben. Deze fantasievolle, sterke kinderfilm werd door de filmcritici lovend ontvangen. Belinda van de Graaf (Trouw 13-10-'05): 'Ebbie Tam is als Winky Wong een parmantig meisje met bruine wangetjes waar het vuur vanaf slaat. (...) d…Lees verder

Over Mischa Kamp

Mischa Kamp (Rotterdam, 7 augustus 1970) is een Nederlandse filmregisseuse. Kamp is bij het grote publiek vooral bekend van het regisseren van de films als Het paard van Sinterklaas, Tony 10 en Sing Song.

Filmografie

  • 2019 Kapsalon Romy
  • 2017 Sing Song
  • 2014 Jongens
  • 2012 Van God Los (aflevering: Bitch Fight)
  • 2012 Tony 10
  • 2010 LelleBelle
  • 2008 Vanwege de Vis
  • 2008 De fuik
  • 2007 Waar is het paard van Sinterklaas?
  • 2007 Adriaan
  • 2006 Naked
  • 2006 Bloot: Seks
  • 2005 Het paard van Sinterklaas
  • 2004 Zwijnen
  • 2002 De sluikrups
  • 1996 Mijn moeder heeft ook een pistool
  • 1996 Waskracht!

Externe link

  • (en)  Mischa Kamp in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia