Boek
Nederlands

De ponyparty

+1
De ponyparty
×
De ponyparty De ponyparty
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Amélie zit sinds kort op ponyles en wil haar verjaardagsfeestje op de manege houden. Maar Hanne is bang voor paarden en Fleur wil bij haar vriendje Mats zijn. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De ponyparty
Auteur
Nico De Braeckeleer
Illustrator
Kristel Van Steenbergen
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2016
127 p. : ill.
ISBN
9789059242258 (hardback)

Besprekingen

Dit vierde deel uit de serie 'Hartsvriendinnen'* lijkt op het eerste gezicht een echt paardenboek te zijn. De titel en de illustratie op de omslag geven het gevoel dat het om een 'Penny-verhaaltje' gaat, maar niets is minder waar. Het gaat vooral om de belevenissen van drie vriendinnen. Fleur is verliefd op Mats en ze zijn onafscheidelijk. Hanne en Amélie missen haar daardoor bij alles wat ze doen. Sinds kort zit Amélie op ponyles en ze bedenkt dat ze haar verjaardagsfeestje op de manege wil houden. Maar Hanne is bang voor paarden, omdat ze ooit van een draaimolenpony is gevallen, en Fleur wil bij Mats zijn. Soms staat er een fout in de tekst. Zo heeft Amélie op blz. 70 ‘morgen haar verjaardag’ en blijkt later in het verhaal dat ze dit enkele dagen later heeft. Aantrekkelijk boek voor meiden, ook als ze geen echte paardenmeiden zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" (een sf young adultserie), "BOE!kids" (een fantasy AVI-reeks), "Hartsvriendinnen", een reeks over vriendschap en liefde voor meisjes vanaf 9 jaar, "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Nico schrijft ook scripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie". Hij is werkzaam bij Studio 100, waar hij boekjes schrijft en mee bedenkt (Piet piraat, Mega Mindy, Het Huis Anubis, Dobus, Rox, etc.), maar vooral scenario's schrijft (Hallo K3, Jabaloe, Rox, Plop, …Lees verder op Wikipedia