Boek
Nederlands

Boy, een stripheld met een stiefzus

Rian Visser (auteur), Camila Fialkowski (illustrator)
+1
Boy, een stripheld met een stiefzus
×
Boy, een stripheld met een stiefzus Boy, een stripheld met een stiefzus

Boy, een stripheld met een stiefzus

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De moeder van Cas is verliefd op een boer met een dochter. Daarom gaan ze verhuizen. Cas wil dat niet en dat zal hij via Boy, zijn stripheld, laten weten ook. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 6, AVI M5
Titel
Boy, een stripheld met een stiefzus
Auteur
Rian Visser
Illustrator
Camila Fialkowski
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2009
59 p. : ill.
ISBN
9789048701346

Besprekingen

Het hoofdpersonage van Boy, een stripheld met een stiefzus is Cas, een jongen met gescheiden ouders en de daarbij horende problemen. Cas tekent strips voor een tijdschrift. In die strips staat Boy centraal, een jongen die wel wat weg heeft van de tekenaar zelf. De opgroeiende jongen heeft de nodige moeilijkheden bij het verwerken van de scheiding van zijn ouders, en krijgt het extra lastig nu zijn moeder verliefd is op Arno, boer van beroep en vader van Wendy. Tot zijn grote spijt willen zijn moeder en Arno gaan samenwonen op de boerderij, en Cas moet natuurlijk mee. Dit vraagt een grote aanpassing, en bovendien ligt hij nogal eens overhoop met Wendy, met zijn eigen moeder en vooral met zichzelf. Gelukkig zijn er nog zijn stripheld Boy en Malik, de uitgever van het tijdschrift en de ex-vriend van zijn mama. Dankzij Boy en Malik kan Cas zijn negatieve gevoelens uiten. Soms is dit maar goed ook, want zijn gedachten kunnen vrij donker zijn, vol gemene plannetjes tegen Arno en Wend…Lees verder
Cas tekent stripverhalen die gepubliceerd worden in een tijdschrift. Hij gebruikt zijn hoofdpersoon Boy om te tekenen en te beschrijven wat hij zelf meemaakt: zijn moeder is verliefd geworden op een boer met een dochter. Daarom gaan ze verhuizen, maar daar voelen Cas en Boy helemaal niets voor. Deel uit de serie 'Bikkels', waarin het vergroten van de woordenschat centraal staat. Op de schutbladen staan illustraties en de bijpassende woorden uit het verhaal. In dit deel gaat het om woorden met 's, zoals ’s ochtends en foto’s. Het is geschreven in een vlotte stijl op AVI-M5 niveau. Door het gebruik van Boy komt de lezer te weten hoe Cas over zijn situatie denkt, hoe hij zich voelt, wat hij zou willen doen en wat hij doet. Heraanbieding van het boek, nu met meelees-cd's* (ca. 135 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Een humoristisch en ontroerend verhaal voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Suggesties