Luisterboek
Nederlands

De Giraffe, de Peli en Ik

Roald Dahl (auteur), Jan Meng (verteller)
+1
De Giraffe, de Peli en Ik
×
De Giraffe, de Peli en Ik De Giraffe, de Peli en Ik
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nadat Billy vriendschap heeft gesloten met de Giraffe, de Pelikaan en de bruine Aap, worden zij perfecte glazenwassers
Titel
De Giraffe, de Peli en Ik
Auteur
Roald Dahl
Verteller
Jan Meng
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Giraffe and the Pelly and me
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
1 cd
Speelduur
55 min.
ISBN
9789047601258

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige fantasieverhaal* van Roald Dahl. Het jongetje, Billy, dat er vurig naar verlangt zelf een grote snoepwinkel te bezitten, sluit vriendschap met een wonderlijk drietal: een giraffe, een pelikaan en een aap. Door hun specifieke eigenschappen verstandig te bundelen worden ze een perfect stel glazenwassers, belanden bij een excentrieke hertog die onmetelijk veel ongewassen ramen heeft en lossen en passant een diefstal op. Als beloning gaat Billy's droomwens in vervulling. Het zeer fantasierijke, smakelijke verhaal wordt met vaart verteld in originele en soms ongebruikelijke woorden. Voorgelezen door rasverteller Jan Meng die de aandacht van de luisteraar weet vast te houden en de spanning op te bouwen.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia

Suggesties