Boek
Nederlands

Ik, alleen

Sophie Zijlstra (auteur)
Het is vrijdag 11 september 1840. Koning Willem I leest in zijn werkkamer op paleis Noordeinde de avondkrant waarin het verslag staat van de bijzondere zitting van de Tweede Kamer. Er is gestemd over een nieuwe grondwet. Hoewel de stemming hem niet onmiddellijk tot aftreden dwingt, is het wel een duidelijk signaal. Er wordt aan de poten van de koninklijke macht gezaagd, door leden van het parlemen
Titel
Ik, alleen
Auteur
Sophie Zijlstra
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij BV, 2020
253 p.
ISBN
9789021419428 (paperback)

Over Sophie Zijlstra

Sophie Zijlstra (Den Haag, 18 februari 1967) is een Nederlands schrijver.

Sophie Zijlstra studeerde sinologie aan de Universiteit Leiden, woonde vervolgens enige jaren in Kaapstad, was reisleidster in het Verre Oosten en was docent Chinese taal en cultuur. Ze woont in Rotterdam.

Zijlstra debuteerde met het Mevrouw Couperus (2007, een roman over Elisabeth Couperus-Baud, de vrouw van Louis Couperus), waarvan vijf drukken verschenen. Deze werd gevolgd door Potifars vrouw (2010) en Margot (2012), een roman over het zusje van Anne Frank. De verlossing van Liesbeth Bede verscheen in 2016.

Zijlstra schreef in 2019 een pamflet over het onderwijs: Het kind en de rekening, een pleidooi tegen liberalisme in het onderwijs. In augustus 2020 verschijnt Ik, alleen; een roman over Koning Willem I. Het is het eerste deel van een drieluik.

Ze is docent bij de Querido Academie en de Schrijversvakschool in Amsterdam en Rotte…Lees verder op Wikipedia