Daisy-boeken

Daisy-boeken zijn luisterboeken, speciaal ingelezen voor personen met een leesbeperking.  In Daisy-boeken is een digitale structuur aangebracht. Hierdoor kan je door het boek bladeren, van zin naar zin, van bladzijde naar bladzijde of van hoofdstuk naar hoofdstuk. Zo kan je stukken opnieuw beluisteren of stiekem vooruit lezen. Je kan het boek ook versneld of trager afspelen, naargelang jouw leessnelheid.

Luisterpuntbibliotheek

Luisterpunt is een bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Zij ontwikkelen daisy-boeken en braille-boeken. Iedereen die problemen heeft met lezen, komt in aanmerking om gratis lid te worden van Luisterpuntbibliotheek. Om deze bijzondere doelgroep optimaal te bereiken, werkt Luisterpunt als verzendbibliotheek. Dit wil zeggen dat zij hun lezers de gewenste boeken thuis opsturen in een aangepaste verpakking. De lezer stuurt de Daisy-boeken in de verpakking terug naar Luisterpunt. Frankeren hoeft niet. 

Meer info over luisterpunt vind je hier. Wil je graag lid worden van luisterpunt? Dan kan je je via deze link inschrijven!

Daisy boeken in je bibliotheek

In onze bibliotheek hebben we verschillende daisy-CD's ter beschikking. Deze kan je als gewoon luisterboek afspelen op een CD-speler. Wil je het boek echter trager of sneller afspelen? Dan kan dat enkel op jouw computer met de speciale software (eenmalig te installeren, uit te lenen in de bibliotheek). 

Welke daisy boeken we in onze collectie hebben, vind je hieronder. Zijn er daisy-boeken zijn die je wenst te lezen, vind je ze niet terug in onze collectie? Vraag ze dan aan via het contactformulier of in de bibliotheek!

Daisy boeken bij je thuis

Je kan Daisy boeken thuis laten leveren via Luisterpunt, als je lid bent van deze bibliotheek. Zij sturen de gekozen Daisy-CD's gratis op. Jij moet ze dan ook terugsturen naar Luisterpunt eens de boeken gelezen zijn.

Daarnaast kan je de anders-lezen app installeren op je smartphone of tablet. Via deze app kan je bladeren in de catalogus van Luisterpunt en Daisy-boeken op jouw boekenplank plaatsen. Hiervoor heb je een lidnummer nodig van Luisterpunt. Dit lidnummer kan je krijgen aan de balie in onze bibliotheek of via de website van Luisterpunt