Livre
Néerlandais

De oorlogen van de clans

Erin Hunter (auteur), Ans Van der Graaff (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Lees van alles over de aanvals- en gevechtstechnieken van de verschillende Clans van de Warrior Cats. Ook vertellen een aantal katten over de belangrijkste veldslagen in hun geschiedenis. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Katten
Titre
De oorlogen van de clans
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Ans Van der Graaff
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Battles of the clans
Éditeur
Mechelen: Fantoom, 2020
209 p. : ill.
ISBN
9789059247604 (hardback)

Commentaires

Een kijkje achter de schermen van de bekende Warrior Cats-verhalen waarin wordt ingezoomd op clanoorlogen en oorlogsvoering. In het bloed van de Warrior Cats zit vuur en zolang er vuur is zullen de clans met elkaar in strijd zijn en vechten. De clans kennen vechtstrategieën met typische ingrediënten van land, lucht, water, wind en nacht. De slagvelden worden belicht, er wordt verhaald over beroemde gevechten (bijzonder is het verhaal van Grijsstreep die alle clans eensgezind achter zich kreeg bij het gevecht tegen de vossen), er wordt verteld over hoogtepunten in de strijd. Een heerlijk boek voor fans van de krijgskatten dat als stand-alone uitgave tegelijk informeert en heerlijk wegleest. De uitgave, oorspronkelijk Engelstalig, dateert van 2010. Het is nu – op prima wijze – vertaald in het Nederlands, waardoor het lezen ook een nostalgische reis wordt langs avonturen met oude herkenningsbeelden. Mooi vormgegeven, gebonden boek met gouden details en glanzende details op het omslag en …Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme de trois romancières britanniques Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'américaine Tui Sutherland, l'israélienne Inbali Iserles et les romancières britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Elles se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, ainsi que Bravelands. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour éviter à leurs lecteurs d'avoir à chercher à trois endroits pour acheter leurs livres.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia