Livre
Néerlandais

Anna in de dierentuin

Kathleen Amant (auteur)

Anna in de dierentuin

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Anna gaat met papa een dagje naar de dierentuin. Wat is daar veel te zien! Prentenboek met eenvoudige, paginagrote verfillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Dierentuinen
Titre
Anna in de dierentuin
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013
[24] p. : ill.
ISBN
9789044820959 (hardback)

Commentaires

Met Anna in de dierentuin heeft Kathleen Amant opnieuw een vervolg gebreid aan de vele avonturen van haar welbekende personage. Na bezoekjes aan onder andere het circus en een boerderij trekt Anna dit keer samen met haar papa naar de dierentuin. Wat volgt is een illustratief verslag vol dierenpret. Naast alle dieren in het park bewonderen hoort bij zo'n trip ook een lunchpauze met lekkere broodjes en natuurlijk een ijsje: kortom, Anna beleeft een dagje waar menig peuter jaloers op kan zijn.
Het boek laat zich voorlezen aan peuters vanaf twee jaar en Amant volgt hetzelfde format dat we van haar gewend zijn in deze reeks. Op de linkerpagina staat een kort blokje tekst met grote letters en nooit meer dan zeven regels. De rechterpagina is dan weer volledig gewijd aan een illustratie in Amants herkenbare stijl. Amants prenten zijn eenvoudig: zwart omlijnde figuren met weinig details in basiskleuren, geplaatst tegen felle kleurvlakken. De tekeningen bestaan ook nooit uit veel me…Lire la suite
Anna gaat met papa naar de dierentuin. Wat is daar veel te zien: de leeuwen met hun wilde haren, bij de beren die ze wel zou willen aaien, bij het nijlpaard dat héél lang onder water kan, bij de krokodil die misschien ook zijn tanden wel moet poetsen en bij nog veel meer dieren. Anna eet met pappa de zelfgesmeerde broodjes en smult van een heerlijk ijsje. Wat een feestelijke dierentuindag! Dit bijna vierkante prentenboekje met twee afgeronde hoeken kent vrij veel tekst. Deze is telkens op de linkerpagina gedrukt in een kinderlijk, zwart lettertype dat mooi past bij de speelse, zwartomlijnde illustraties. De tekeningen zijn kleurrijk, eenvoudig en vullen steeds de gehele rechterpagina. Het verhaal wordt verteld in de tegenwoordige tijd en leert peuters een aantal eenvoudige feitjes over de dieren in de dierentuin. Deel uit de uitgebreide serie over Anna, die eerder te zien was bij de kapper, op de kermis, op de boerderij en op nog veel meer plekken waar van alles te beleven en te leren…Lire la suite

Anna in de dierentuin

Anna en papa maken een uitstapje naar de dierentuin. Anna is erg ongeduldig en wil alle dieren zien. Ze gaan eerst een kijkje nemen bij de giraf, maar die heeft geen oog voor haar. De giraf vindt de malse blaadjes in de boom veel te lekker. Anna ziet hoe de apen elkaar vlooien. Papa geeft hier en daar wat uitleg. Ze picknicken samen en zetten hun tocht verder. Anna ziet de olifanten, de beren, een leeuw, een krokodil, een zebra en een nijlpaard. Tussendoor mag ze ook nog een ijsje. Aan het eind van de dag mag Anna op papa’s schouders zitten, zo ziet ze alles nog beter. Maar Anna is ook moe van deze drukke dag en langzaam vallen haar oogjes toe.
In dit boekje komen de meest bekende dieren aan bod. Ze worden paginagroot en herkenbaar in beeld gebracht. Je krijgt een goed beeld van de klassieke dierentuin: de dieren staan apart en van op een afstand kan je er naar kijken.
Een leuk boekje in de herkenbare stijl van Kathleen Amant. In de kleuterklas is het ook te gebruiken als …Lire la suite