Op deze pagina vind je ons aanbod specifiek naar scholen en leerkrachten gericht.

Lerarenkaart

De bib is sinds enkele jaren de uitvalsbasis om je lerarenkaart af te halen. Vanaf januari tot midden juli kan je bij ons terecht voor je nieuwe lerarenkaart. Breng hiervoor je identiteitskaart mee. 

Klaskaart

De bibliotheek heeft een speciale lenerspas voor scholen en pedagogische instellingen die gevestigd zijn in Kortemark. Ben je leerkracht en woon je in Kortemark maar geef je les in een school buiten onze gemeente? Ook jij hebt recht op zo'n klaskaart. Hiermee ben je gratis lid van de bibliotheek en kan je tot 99 materialen uitlenen. De uitleenvoorwaarden zijn dezelfde als bij een gewoon lenerspas. Let wel! Deze klaskaarten zijn enkel bedoeld voor gebruik ten voordele van de klas/instelling en niet voor persoonlijk gebruik.

Introductiebezoeken

Wil je graag met jouw klas eens op bezoek komen om onze werking wat beter te leren kennen? Dat kan! Wij hebben voor elke leeftijdsgroep een specifieke rondleiding uitgewerkt waarin we de kinderen leren waarvoor ze allemaal in de bibliotheek terecht kunnen, hoe ze de materialen kunnen opzoeken in de catalogus of in de rekken zelf, ... . Interesse? Dien jouw aanvraag in via bibliotheek@kortemark.be!

Jeugdboekenmaand

De bibliotheek werkt elk jaar een programma uit tijdens de jeugdboekenmaand. Zo zijn er introductiebezoeken voor de tweede graad van de lagere school rond het specifieke thema van de jeugdboekenmaand. Daarnaast bieden wij aan alle klassen van het kleuteronderwijs en de eerste en tweede graad basisonderwijs een theatervoorstelling aan. De leerlingen van de derde graad mogen een auteurslezing bijwonen. 

Speciale collecties voor onderwijs:

Kamishibai-vertelplaten

Daisy-boeken

Klaspakketten van een bepaald boek