Op deze pagina vind je alle praktische informatie rond onze extra diensten die we aanbieden.

Bib aan Huis

Ben je tijdelijk of voor langere tijd zelf niet in de mogelijkheid om naar de bibliotheek te komen? We brengen jouw bibliotheekmaterialen gratis bij jouw thuis! Vraag meer info rond deze dienst via 051/56.88.27 of bibliotheek@kortemark.be.

Interbibliothecair leenverkeer

Zoek je een boek, CD of DVD en is deze niet in onze collectie aanwezig is of uitgeleend ? Dan kunnen wij het voor jou aanvragen in een andere bibliotheek. Zij sturen het materiaal dan op en je krijgt van ons bericht eens het boek aangekomen is. Ook artikels uit tijdschriften kunnen we via deze wel opvragen! Deze dienstverlening kost €1.

Vrijetijdspas

Deze pas is voor inwoners van de gemeente die het financieel moeilijker hebben. Met de vrijetijdspas word je gratis lid van de bib en geniet je van 80% korting op de deelnameprijs van onze activiteiten. Je dient je aanvraag in bij het Sociaal Huis, waar een maatschappelijk werkster het standaardformulier invult. Als je aan de voorwaarden voldoet, wordt er een persoonlijk pasje per gezinslid opgemaakt, dat je jaarlijks moet vernieuwen. Meer info over de vrijetijdspas vind je hier

Kopiëren en printen in de bib

Kan je thuis zelf niet printen of kopiëren? Dan kan je dit bij ons doen tegen een vergoeding van €0.10 per zwart-wit kopie en €0.50 per kleurenkopie.

In de bibliotheek is er gratis wifi ter beschikking.

Rondleiding op aanvraag

Wil je met jouw vereniging graag de bibliotheek van binnen en buiten leren kennen? Dat kan! Vraag jouw rondleiding aan via bibliotheek@kortemark.be

Kinder- en jeugdjury (KJV)

Ben jij tussen 8 en 16 jaar oud en lees je graag boeken? Wil je graag deel zijn van de grootste leesjury van Vlaanderen? Schrijf je dan via bibliotheek@kortemark.be in voor de kinder- en jeugdjury. Het leesjaar begint altijd in september en eindigt in april met een eindfeest voor alle deelnemers. Doorheen het jaar lees je acht boeken die je aan het einde een score moet geven. De scores van alle deelnemers worden dan samengeteld en zo verkiest de KJV elk jaar het beste kinder- en jeugdboek! Meer info over de KJV vind je hier.

Boekstart

De bibliotheek werkt samen met stichting iedereen leest en Kind & Gezin om baby's zowel op een leeftijd van 6 maanden als op een leeftijd van 15 maanden een boekenpakket aan te bieden. Zo leren gezinnen al vanop heel jonge leeftijd van hun kind het aanbod van de bibliotheek kennen.

Baby's en boeken? Natuurlijk!

Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze raken vertrouwd met boekentaal en ze kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid. We verwelkomen jullie dan ook graag om hieraan deel te nemen!