Gezelschapsspelen

 

De bibliotheek startte heeft sinds juli 2018 een collectie gezelschapsspelen. We kozen voor minder gekende spelen om een uitdagend aanbod samen te stellen. Zowel voor de allerkleinsten als voor ouderen is er aanbod en daarin is er keuze tussen spelen die je alleen kan spelen of met je hele vriendenkring.

Spelregels spelotheek

1. Elke lener kan maximaal twee spelen lenen

2. Een spel wordt uitgeleend voor een periode van 4 weken, maximaal verlengbaar tot een uitleenperiode van 8 weken (tenzij het spel gereserveerd is)

3. Iedere lener kan maximaal één spel reserveren

4. Wanneer een spel te laat binnengebracht wordt, gelden de standaardvergoedingen van €0.10 per dag na de uitleentermijn

5. Wanneer een deel van het spel ontbreekt, maar het spel kan nog gespeeld worden, wordt een vergoeding van €2 aangerekend.  De spelen worden telkens op volledigheid gecontroleerd bij het binnenbrengen. 

6. Wanneer een spel bij het binnenbrengen niet meer gespeeld kan worden wegens beschadiging of ontbrekende delen, wordt de aankoopprijs en een administratieve kost aangerekend. (Dit wordt vastgesteld door de bibliothecaris)

Tip: onze spelen worden op volledigheid gecontroleerd voor ze terug in het rek gaan. Wil je zeker zijn dat je alle onderdelen mee hebt naar huis, controleer dan graag nog eens extra op volledigheid voor je het spel leent.